Când, în 2015, primarul Dănuţ Şerpău şi Consiliul Local Spineni organizau prima ediţie a ZILELOR COMUNEI SPINENI, profesoara Lucica Filip spunea: „Mă bucur că d-l primar Dănuţ Şerpău a fost elevul meu şi că a scos la lumină această comună”. Nu ştim cât întuneric a fost în Spineni înainte de administraţia condusă de actualul primar, dar ştim că, în orice caz, lumina speranţei a fost reaprinsă în sufletele localnicilor, aşa cum reiese din declaraţia aceleiaşi respectabile profesoare citate mai sus, cu aceeaşi ocazie: „Felicitări, d-le primar, pentru implicarea dumneavoastră în problemele comunităţii şi vă mulţumim pentru că ne-aţi readus speranţa unei bătrâneţi liniştite”. Dacă la prima ediţie, Primăria şi Consiliul Local Spineni au ţinut să premieze persoanele mai vârstnice, cinstindu-le harnicia de-o viaţă, la ediţia din 2016 au fost premiate nu mai puţin de 50 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, de data aceasta omagiindu-se statornicia în viaţa de familie. Tot la cea de-a doua ediţie, primarul Dănuţ Şerpău a subliniat şi unul dintre motivele care l-au determinat să organizeze o asemenea festivitate: „Simţeam nevoia să mai scoatem din rutină această localitate în mare parte îmbătrânită, pentru că tinerii pleacă să-şi facă un rost la oraş sau în alte ţări”. Într-adevăr, rutina este unul dintre aliaţii tradiţionali ai vieţii de la ţară, împotriva căruia edilii s-au gândit să lupte şi în acest fel, adică organizând evenimente care să polarizeze atenţia locuitorilor. Şi tot atunci edilul din Spineni îşi stabilea un cuvânt de ordine, dădea sens funcţiei pe care o îndeplinea: „Voi încerca să fac tot ce este posibil ca tânăra generaţie să rămână aici”.
A III-a ediţie a ZILELOR COMUNEI SPINENI a avut loc sâmbăta trecută, pe 2 septembrie şi s-a bucurat parcă de un şi mai mare ecou. În curtea destul de largă a Şcolii Gimnaziale Alunişu, locuitori din Spineni, dar şi din comunele învecinate, au ocupat şi ultimul spaţiu disponibil pentru a asista la spectacolul organizat în cinstea lor. Un spectacol presărat cu multe surprize din partea consiliului local şi primăriei. Startul petrecerii l-a dat însuşi primarul Dănuţ Şerpău, care, în ţinuta ceremonioasă specifică, i-a felicitat pe concetăţeni pentru realizările lor de până acum şi le-a urat să fie sănătoşi şi să nu obosească în a-şi urmări şi împlini idealurile. Apoi au fost decernate diplome de excelenţă celor care au ajuns la 50 de ani de când au decis să-şi unească destinele şi să urce împreună pe muntele vieţii, către un vârf mereu învăluit în ceaţă. Un moment deosebit a fost acela în care pe scenă a urcat cel mai distins şi mai cunoscut dintre cei care s-au născut pe frumoasele meleaguri ale Spinenilor, George Stanca, unul dintre marii noştri scriitori şi un ziarist de o rară incisivitate, căruia, în aplauzele întregii asistenţe, primarul Dănuţ Şerpău i-a înmânat titlul de cetăţean de onoare al comunei.
În jurul orelor 17,00, a sosit în mijlocul locuitorilor din Spineni şi o delegaţie din partea Consiliului Judeţean Olt, condusă de vicepreşedintele Virgil Delureanu. În cuvântul său, acesta i-a asigurat pe localnici de tot sprijinul din partea autorităţilor judeţene. Ori de câte ori va fi nevoie, acestea vor fi alături de ei şi-i va ajuta să treacă peste toate greutăţile.
Un alt punct interesant din programul zilei l-a constituit premierea tinerilor căsătoriţi în 2017 şi a familiilor cu copii născuţi în acest an. Deşi sumele de bani care au însoţit premiile nu au fost extraordinare – 500 de lei la tineri şi 300 de lei la copii – gestul primarului Dănuţ Şerpău este unul semnificativ şi se înscrie pe linia preocupărilor sale asumate prin angajamentul menţionat mai sus. Că face tot posibilul pentru a lega tânăra generaţie de vatra strămoşească este demonstrat de faptul că tot mai mulţi tineri din Spineni aleg să-şi aranjeze viaţa în comuna natală, găsind aici, totuşi, mai multe oportunităţi decât prin zări străine. Iar primarul lor se străduieşte, într-adevăr, să le deschidă tot mai multe porţi în acest sens.
În prezentarea inspirată a Georgianei Raicu, pe scena amenajată cu ocazia celei de-a III-a ediţii a ZILELOR COMUNEI SPINENI, s-au exprimat mai mulţi artişti precum Ansamblul Căluşul Scorniceşti, soliştii Bogdan Oncioiu, Isabella Coman, Andreea Ilie, Irinel Bican care, cu jocurile şi cântecele lor dăruite din inimă, i-au încântat pe spectatori şi i-au ajutat să trăiască la maximum acest moment festiv dedicat lor de către Consiliul Local şi Primăria Spineni, cu ajutorul sponsorilor, fără afectarea bugetului local, şi încheiat târziu, în noapte, sub un cer presărat cu focuri de artificii.