Un șofer băut din Olt a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul faptei. Acesta a fost arestat preventiv

0
1057

Polițiștii rutieri, din cadrul Poliției orașului Corabia, au reținut un bărbat, care ar fi părăsit locul accidentului. Împotriva acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

 La data de 04 aprilie anul curent, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au reținut și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia un bărbat, de 44 de ani, din comuna Gârcov, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

În fapt, la data de 24 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe o stradă din orașul Corabia a avut loc un accident rutier cu victime.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în vederea efectuării de verificări. În urma extinderii cercetărilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, s-a stabilit faptul că un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza orașului Corabia, ar fi accidentat mortal un bărbat, de 77 de ani, din localitate, care se deplasa, în calitate de pieton, pe partea carosabilă. După producerea evenimentului, conducătorul auto, ar fi părăsit locul accidentului, revenind ulterior. În urma expertizei toxicologice, conducătorul auto a avut o alcoolemie de 0,55 mg/L alcool pur în sânge.

Conducătorul auto a fost prezentat Judecătoriei Corabia, fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pe o durata de 30 de zile.  Bărbatul se află în prezent în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

 

Ilie Bîzoi