Primăria Balș a mai bifat o etapă privind înființarea parcului industrial ce va fi construit pe terenul fostei întreprinderi SMR. Primarul orașului de pe Olteț, Cătălin Rotea, a precizat că terenul va fi preluat luna următoare, când vor putea fi demarate și lucrările de racordare la utilități a parcului industrial.
„Pentru a îndeplini acest obiectiv de a crea 500 de locuri de muncă trebuie să finalizăm, să ducem la bun sfârșit construirea parcului industrial. Din luna ianuarie am luat o hotărâre prin care am înființat societatea comercială. Lucrurile au durat destul de mult, pentru că trăim într-o țară birocratică. Respectivul teren pe care îl are în proprietate în momentul de față SMR au existat clădiri, ele au fost demolate, făcută recepția pentru a stabili că nu mai există clădiri pe respectivul teren, formalități la cadastru, eu zic că cel târziu în luna noiembrie vom prelua terenul și vom putea da drumul la lucrările de racordare la utilități a parcului industrial. Suntem în contact cu mai multe firme care vor să lucreze la Balș, dar până nu avem parcul efectiv înființat, racordat la utilități și făcută sistematizarea nu poți să pui nimic pe masă. Eu sunt foarte încrezător că parcul va fi finalizat foarte repede și cred că putem să îndeplinim cea mai importantă promisiune de a crea locuri de muncă”, a spus Rotea în cadrul unei conferințe de presă, la un an de la învestirea sa în fruntea Primăriei Balș.
Edilul a spus că prin deschiderea celor două centre comerciale, din luna noiembrie, vor fi create 120 de locuri de muncă noi.
„Am aprobat o schemă de ajutor de minimis, încă din luna iunie, pentru investitorii care vor să dezvolte capacități de producție sau spații comerciale în orașul Balș. Pe această schemă de minimis sunt în curs de aplicare doi mari agenți comerciali, sunt în plus 120 locuri de muncă, ambele complexe comerciale vor fi deschise în luna noiembrie a acestui an. Schema de ajutor presupune facilități fiscale între 10 și 30 la sută din impozitul pe clădiri și impozitul pe teren pentru investiții între 30.000 și 200.000 euro. Este o promisiune îndeplinită, sunt 120 locuri de muncă noi, mai avem până la 500 de locuri”, a adăugat Rotea.
Totodată, edilul a vorbit despre o investiție nouă pe un teren aflat în curtea spitalului, însă este convins că se va lovi de refuzul Ministerului Sănătății. Rotea consideră că este oportună o investiție în apropierea unității medicale, mai ales că terenul este lăsat pârloagă.
„Suntem de asemenea, din punct de vedere birocratic, aproape de a semna un contract de concesiune cu o firmă care prestează în domeniul serviciilor financiare. Am avut o deschidere extrem de mare din partea Ministerului Dezvoltării pentru preluarea în domeniul public a terenului, dar o la fel de mare obtuzitate din partea Ministerului Sănătății, pentru că este în curtea spitalului un teren de 2.500 metri care era pârloagă până acum trei luni de zile, pe care nu face nimeni niciun fel de activitate medicală și pentru care avem două opțiuni: să rămână părăsit sau să avem o investiție, care n-are legătură cu actul medical, dar care nu afectează sub nicio formă activitatea medicală. Suntem pe ultima sută de metri cu atestarea domeniului public după care va urma concesionarea și vă promit, în cazul unui blocaj la Ministerul Sănătății, o conferință de presă aici, pentru că eu cred că nimeni nu se poate opune dezvoltării unui oraș, oricât de rele ar fi intențiile”, a declarat Rotea.
În bilanțul său la un an de la preluarea mandatului de primar, Rotea a spus că mai mult de jumătate dintre promisiunile făcute bălșenilor în campania electorală au fost finalizate sau demarate.
„S-a împlinit un an de când am depus jurământul pentru funcţia de primar. A trecut exact un an de când făceam mai multe promisiuni bălşenilor şi le mulţumeam pentru faptul că m-au învestit cu încrederea lor. (…) Cu satisfacţie, pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre promisiuni au fost finalizate sau începute, tot ce s-a spus în campania electorală va fi finalizat”, a conchis Cătălin Rotea.