Olt: Aproape opt milioane de lei pentru reabilitarea a trei segmente de drum județean

0
969

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, documentațiile tehnico-economice pentru reabilitarea a trei segmente de drum județean. Investițiile vor fi realizate cu fonduri de la Consiliul Județean Olt (CJ).

Este vorba despre reabilitarea unei porțiuni din drumul judeţean DJ 657B, în localitatea Bărăşti, satul Mereni, şi de un alt segment situat în localitatea Coloneşti, satul Vlaici, ambele afecate de alunecări de teren. De asemenea, Consiliul Județean modernizează o porţiune din drumului judeţean DJ 643, în comuna Voineasa, care este drum de pământ.

„Investițiile sunt finanţate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Este vorba despre două porţiuni de drum afectate de alunecări de teren, pe care încercăm să le refacem – cea de la Coloneşti şi cea de la Bărăşti. În ceea ce priveşte porţiunea de drum de la Voineasa, aceea este în continuare din pământ şi încercăm să o asfaltăm. În urma aprobării indicatorilor tehnico-economici şi după ce se va aproba bugetul pe anul viitor, conform procedurilor, proiectele vor fi scoase la licitaţie”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu. Valoarea totală a celor trei investiții se ridică la 7.709.320 de lei.

Astfel, proiectul privind reabilitarea DJ 643, din Voineasa, se ridică la 535.416,817 lei, în timp ce refacerea tronsonului DJ 657B din comuna Coloneşti, costă 3.628.372,21 lei.  Investiția din comuna Bărăşti ajunge la 3.545.531,83 lei.