În Slătioara, ca la oraș. Primarul: „Vin și cumpără 500-1.000 de metri pătrați și își fac o căsuță de vacanță”

2
1988

Slătioara este una dintre cele mai dezvoltate comune din județul Olt. Mulți dintre slătineni își cumpără teren și își fac gospodării în comuna limitrofă Slatinei, pentru că aici beneficiază de toate utilitățile: apă, canalizare și gaze. Primarul din Slătioara, Savu Ungureanu, a declarat că 80 la sută dintre gospodăriile din comună sunt racordate la gaze. Excepție face Cartierul Argeșeanu însă, în scurt timp, gazul va ajunge și aici, pentru că s-a aprobat extinderea rețelei și pentru această zonă. Într-un interviu acordat Gazetei Oltului, primarul din Slătioara a vorbit despre proiectele aflate în derulare, dar și cele pe care intenționează să le implementeze.  

Ce investiții sunt în derulare în comuna Slătioara?

La acest moment, avem ordinul de începere a lucrărilor la sala de sport, ce va fi amplasată în spatele creșei, acolo unde este și școala. Este o sală cu 180 de locuri, fondurile fiind de la Compania Națională de Investiții. Terenul este înclinat și trebuie făcută umplutură, apoi o să înceapă execuția. Termenul de finalizare pentru acest proiect este de 10 luni și jumătate, anul viitor pe vremea aceasta ar trebui să fie gata. Ca să rămânem tot la sport, avem echipă de fotbal în Liga a IV-a, au terminat pe locul patru, încercăm pe viitor să întărim lotul cu băieți tineri și să promovăm. În Programul Anghel Saligny avem un singur proiect, care trebuie continuat, cel depus inițial pe FDI. Am dus toată documentația la Ministerul Dezvoltării.

În ce stadiu se află proiectul privind reabilitarea căminului cultural?

Legat de proiectul căminului cultural, am reziliat un contract cu constructorul, pentru că s-au schimbat prețurile la materiale și o să licităm din nou. Căminul cultural va fi reabilitat și dotat corespunzător. Am reziliat contractul, depunem documentele din nou la AFIR și o să scoatem din nou proiectul. Problema a fost că a durat foarte mult până au ieșit avizele de la ISU, prețurile au explodat și nu îi mai convine constructorului, nu a vrut să mai continue, pentru că era o sumă mai mică, iar potrivit avizului ISU s-a mai mărit cu patru miliarde.

Când vor fi asfaltate și străzile din cartierul Argeșeanu, bănuiesc că și locuitorii din această zonă v-au cerut acest lucru?

Avem de finalizat, prin PNDL, o asfaltare de 4,9 kilometri, din cauza instabilității politice nu am mai primit niciun ban. După instalarea noului guvern, noi vom putea cere din nou finalizarea lucrărilor. Vorbim de străzi în interiorul comunei, dar și în cartierul Argeșanu. Cred că sunt trei kilometri de șosea numai în cartierul Argeșeanu. Este un cartier în plină dezvoltare, iar oamenii de aici ne-au cerut să asfaltăm.

Mai sunt locuințe în Slătioara care nu au apă și canalizare?

Le-am dus canalizare și apă, am făcut o altă stație de epurare doar pentru cartierul Argeșeanu, mai avem încă două în comună. Mai avem extinderi de rețea și în comună, unde nu au fost, le-am introdus canalizarea și apa. Momentan în Slătioara nu mai avem locuințe care să nu fie racordate la sistemul de apă și canalizare.

Știu că în comună există rețea de gaze, cât la sută din gospodăriile din localitate sunt racordate?

Am mai făcut încă 3,4 kilometri de gaze, adică am extins rețeaua în comună. În Salcia avem un proiect și momentan s-au lucrat trei tronsoane, pentru că tot proiectul a fost împărțit în patru tronsoane. În primul tronson deja am dat drumul la gaz, acum urmează să-i dăm drumul și celui de al doilea tronson, iar al treilea și al patrulea sunt în lucru. În Slătioara cam 80 la sută din gospodării au gaze. Excepție face cartierul Argeșanu, pentru că acum s-a aprobat o extindere prin Legea dată de ANRE, fiind obligați să extindă rețeaua până la doi kilometri jumătate. În decembrie anul acesta, este posibil să înceapă lucrările și să se facă o extindere de aproximativ 600 de metri. Practic, în Slătioara nu mai avem nicio străduță fără gaze, excepție face cartierul Argeșeanu, proiectul fiind acum în lucru.

S-au început lucrările de asfaltare pe drumul dintre Slatina de Slătioara, pe barajul râului Olt, când vor fi terminate?

Acolo, pe DC 10, barajul care leagă Slatina de Slătioara, am asfaltat cam 60 la sută, banii vin de la CJ Olt, este vorba despre un proiect mai stufos, trebuie să punem inclusiv parapete. Sperăm să ne mai aloce ceva bani până la finalul anului și să continuăm lucrările.

Cererea de terenuri este la fel de mare în comuna Slătioara? În continuare se construiește mult?

Datorită utilităților, cei de la Slatina se îndreaptă spre Slătioara, vin și își cumpără 500, 1.000 de metri pătrați, își fac o căsuță de vacanță…Veniturile încasate la bugetul local vor crește când se va toaleta tot cartierul Argeșeanu și sperăm că nu doar acolo se va construi. Vor fi construcții și pe alte străzi, unde prin PUG am scos teren din extravilan și l-am introdus în intravilan, vorbim de 200 de hectare pe care acum se poate construi.

Vă mulțumim!

2 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    Domnul primar se pare ca nu-si cunoaste foarte bine comuna.
    Locuiesc pe strada Aleea Bradului foarte aproape de primarie si nu sunt racordata la sistemul de apa si canalizare, dar nu ca nu as fi vrut eu. Este inceputa aceasta lucrare de 2 ani si se pare ca nu este pe lista domnului primar sa finalizeze lucrarea.
    Asa ca domnule primar nu mai dati informatii eronate presei. Poate va aduceti aminte si de aceasta strada si totusi finalizati ceea ce ati inceput acum 2 ani!

Comentariile sunt închise.