Zeci de olteni înțepați de căpușe

0
192

Căpușele au început să creeze probleme. Nici nu a înverzit bine natura, că au și apărut primele cazuri de mușcături provocate de căpușe.

Medicii de la spitalele din județ se confruntă deja cu cazuri de înțepături de căpușă.
În județul Olt, 27 de persoane au ajuns la spital pentru a cere asistență medicală, după ce au fost înțepate de aceste insecte parazite.
Numai în ultima săptămână au fost depistate 8 persoane.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, 23 de persoane s-au prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina și 4 la  Spitalul Municipal Caracal, cu înțepături provocate de aceste insecte parazite.

Este recomandată folosirea spray-urilor anti-căpuşă înainte de ieşirea la plimbare în zone verzi. La revenirea acasă, se verifică atent corpul, inclusiv zona capului.

Muşcăturile de căpuşe nu sunt de obicei dureroase. Însă în urma muşcăturii, unii oameni contractează boala Lyme şi alte infecţii.
Căpuşele sunt periculoase prin faptul că transmit boli grave, precum encefalita acariană, borelioza, febra Q, tularemia şi alte infecţii.

Primele semne care trădează boala Lyme, în primele 2 până la 30 de zile de la muşcătura de căpuşă, sunt eritem migrator şi limfocitom boreliozic.

Marilena Vasile