ZECI DE MII DE GOSPODĂRII DIN OLT AU FOST RECENZATE

0
490

Aproape 62% este procentul gospodăriilor recenzate până la data de 22 iunie 2021 în județul Olt în cadrul Recensământului  General Agricol care se va încheia la 31 iulie.

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, pe întreg teritoriul României se va desfăşura Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020.

Colectarea  şi înregistrarea datelor la recensământ se va realiza de către recenzori, prin interviu față în față, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe o tabletă.

La recensământ, principiul de înregistrare pentru suprafețele agricole este cel al utilizării terenului, datele fiind declarate persoana care utilizează terenul, indiferent dacă e proprietar sau doar administrator.

La nivelul județului Olt, până la data de 22 iunie 2021, au fost recenzate 59.883 de exploatații agricole din totalul estimat de 97.044 exploatații (61,7%). Colectarea datelor la acest recensământ este realizată de către 524 recenzori  supervizați de 141 recenzori şefi. Dintre aceștia, 15 recenzori au finalizat deja operațiunile de colectare a datelor. Până la data de 15 iulie 2021 avem convingerea că se va finaliza activitatea de culegere a datelor din teren de către toți recenzorii, astfel încât până pe 31 iulie 2021 să efectueze și operațiunile de verificare și aprobare a chestionarelor electronice.  Referitor la datele cu caracter personal reamintim că datele individuale înscrise în chestionarul de recensământ sunt confidenţiale şi sunt utilizate numai în scopuri statistice”, a precizat directorul executiv al Direcţiei Regionale  de Statistică Olt, Eugeniu Velcea.