Vremea ploioasă şi temperaturile scăzute ne îmbolnăvesc

0
190

Potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie capricioasă şi în următoarele zile. Chiar dacă temperaturile vor mai creşte puţin, de ploi nu vom scăpa. Din acest motiv, specialiştii în sănătate publică trag un semnal de alarmă asupra riscului crescut de îmbolnăvire, în această perioadă.

De la începutul acestei săptămâni, ploile au pus stăpânire pe judeţul nostru, iar temperaturile au scăzut semnificativ. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarea perioadă. Deşi temperaturile vor înregistra o uşoară creştere, ploile nu ne vor părăsi prea curând. Așadar, toamna dă semne că îşi intră în drepturi, iar acest lucru va fi resimţit mai ales de cei cu afecţiuni cardiace, reumatice şi nu numai. Organismul se acomodează cu noile condiţii atmosferice în aproximativ două săptămâni. Totuşi, pentru a evita alterarea stării de sănătate, specialiştii recomandă populaţiei să-şi ia o serie de măsuri.

„Organismul este în permanenţă obligat să se adapteze, este vorba despre vasodilataţie şi vasoconstricţie. Astfel, pe un organism îmbătrânit, de exemplu, pot să apară probleme de sănătate grave, cum ar fi accidentele vasculare; consumul de energie pentru adaptare este foarte mare”, explică medicul de familie Milica Mazilu.
Specialiştii ne învaţă cum să ne protejăm sănătatea, în această perioadă, când temperaturile scad destul de mult. Astfel, este bine să ne luăm o serie de măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, între care adaptarea vestimentaţiei la noile condiţii atmosferice. În această perioadă, pentru a evita îmbolnăvirea sau agravarea problemelor de sănătate deja existente, este recomandat să se evite diferenţele mari de temperatură. Cei care se ştiu cu probleme de sănătate sunt cei mai expuşi la alterarea stării.