Vremea de Florii, 1 Mai și de Paști. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

0
455

Sărbătorile Pascale și minivacanța de 1 Mai sunt tot mai aproape, iar oamenii au început deja să își facă planuri.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Florii, 1 Mai și Paște 2024.

Conform prognozei anunțate vineri de meteorologi, temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar special în sud şi sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai. Însă meteorologii anunță că urmează și o perioadă în care vor fi multe precipitații.

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea în săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sudice.

Marilena Vasile