Vești bune pentru elevi! Ar putea primi anual tichete în valoare de peste 200 de lei

0
188

Vești bune pentru elevii din învățământul primar! Potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat, părinții elevilor care urmează cursurile învățământului primar vor putea solicita pentru copii lor, anual, tichete în valoare de peste 200 de lei, pentru efectuarea controlului oftalmologic şi achiziţionarea de ochelari de vedere pe bază de reţetă.

Propunerea legislativă prevede că părinții vor putea cere, în scris, individual pentru fiecare copil, la finalul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală a copilului acest bon în valoare de 0,4 ISR. Cum valoarea ISR este de 525,5 lei în 2022, acest tichet ar avea o valoare de 210 lei pentru acest an. Totuși, chiar dacă va fi votat de Parlament în acest an, proiectul va intra în vigoare abia de la anul, conform prevederilor sale.

Aceste tichete vor fi bonuri de valoare acordate anual elevilor din învățământul primar pentru achitarea contravalorii următoarelor bunuri și servicii oftalmologice:

  • control oftalmologic periodic sau la nevoie;
  • achitarea contravalorii ochelarilor de vedere;
  • intervenții medicale sau tratamente oftalmologice.

Tichetul va putea fi folosit doar pentru copilul pe a cărui nume va fi emis. Părinții cu mai mulți copii vor putea cere vouchere pentru fiecare dintre ei.

Aceste tichete vor avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii, urmând să fie emise fie în format fizic, fie pe card.

Dacă va ajunge să treacă de votul Parlamentului, prevederile propunerii se vor aplica în următorul an oficializării sale.

Atenție! Propunerea legislativă se află la începutul parcursului legislativ. Ea trebuie să fie votată de Parlament, să fie promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial. Intrarea în vigoare se va face în anul următor publicării în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro