Echipe mixte din cadrul APIA Olt și DAJ Olt vor demara verificările în fermele celor 4.516 de legumicultori olteni care s-au înscris în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.
„Fermierii vor notifica APIA cu zece zile înainte de recoltare, urmând ca verificările să fie efectuate în șapte zile de la primirea notificării. Noi vom controla dacă există cultura pentru care s-a solicitat sprijinul și suprafața”, au precizat reprezentanții APIA Olt.
Schema de ajutor de minimis se aplică pentru ardei gras sau lung, castraveți, tomate și vinete. Plafonul total alocat acestei scheme de ajutor de minimis este de 150.000.000 lei, echivalentul a maximum 30.785.000 euro la un curs valutar de 4,8725 lei/euro.
Valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei, la cursul de schimb valutar de 4,8725 lei pentru un euro, beneficiarilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate numai pentru o singură cultură în anul de cerere și numai pentru o suprafață de 1.000 mp.
Producțiile minime:
1) în sere:
a) 2900 kg/1000 mp pentru ardei gras și/sau lung;
b) 5000 kg/1000 mp pentru castraveți;
c) 8500 kg/1000 mp pentru tomate;
d) 3000 kg/1000 mp pentru vinete;
2) în solarii:
a) 1600 kg/1000 mp pentru ardei gras și /sau lung;
b) 3000 kg/1000 mp pentru castraveți;
c) 3200 kg/1000 mp pentru tomate;
d) 2000 kg/1000 mp pentru vinete;
Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021. Dovada valorificării producției de legume în spații protejate o constituie bonul fiscal, factura sau fila din carnetul de comercializare.