Val de pensionări și încetări ale contractelor de muncă, prin acordul părților, în rândul angajatilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. În 2020 aproximativ 60 de angajați ai instituției au părăsit sistemul.
Potrivit reprezentanților DGASPC Olt angajații care au decis să părăsească sistemul sunt în mare parte specialiști. Chiar dacă valul de plecări prin încetarea contractelor de muncă, cu acordul părților, pensionări din rândul angajaților din centrele de copii și bătrâni sau demisii a adus pe moment un deficit de personal, pentru locurile rămase vacante s-au organizat concursuri de ocupare a posturilor în condițiile legii, astfel că în prezent instituția are personal suficient pentru desfășurarea activității.
„În anul 2020 le-a încetat activitatea unui număr de 56 de salariați, din aceștia: două îngrijitoare, 19 asistenți maternali profesioniști, cinci asistenți medicali, cinci educatori, trei instructori de educație, un șef de centru, un inspector de specialitate, un consilier, un referent, un instructor de ergoterapie, doi administratori, un magaziner, șase infirmiere, șapte muncitori calificați și o spălătoreasă.
Motivele încetării raportului de muncă au fost: prin acordul părților-15 salariați; pensie-21 salariați; demisie-10 salariați; încetarea disciplinara a contractului individual de muncă- un salariat; expirare atestat (asistenți maternali profesioniști)- șase salariați și deces-trei salariați”, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.
În 2019, 58 de salariați din cadrul DGASPC Olt au plecat din sistem.
În 2017 și 2018 peste 100 de angajați ai instituției au părăsit sistemul, cei mai mulți la limită de vârstă sau la solicitarea salariatului, cu acordul părților.
În prezent, schema de personal a DGASPC Olt cuprinde 1.400 de angajaţi.