Un fost magistrat din Olt a încetat din viaţă

1
2559

Fostul presedinte al Tribunalului Olt, judecătorul Constantin Mereanu, cunoscut de toata lumea sub numele de Bucă Constantin, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

Mereanu a fost judecător la Judecătoria Slatina, judecător la Tribunalul Olt și ulterior președinte al Tribunalului Olt până pe 23 martie 2004 când si-a dat  demisia din aceasta funcție ca urmare a implicării sale într-un scandal judiciar.

Totul a pornit după ce în 2002, Bucă Constantin – jenat fiind de acest nume – a devenit, pe cale legala, Mereanu Constantin.  Schimbarea oficiala a numelui a fost ținută la mare secret. Acest lucru pare să-i fi creat mari probleme judecătorului și a iscat mai multe polemici. De la Tribunalul Olt, judecătorul Mereanu a plecat la Curtea de Apel Craiova de unde a ieșit la pensie în urmă cu câțiva ani. Constantin Bucă a fost un magistrat cu experiență și un bun profesionist. Fostul judecător a fost înmormântat duminică la cimitirul din Slatina, la slujba de înhumare fiind prezenți mulți dintre foștii săi colegi de breaslă, polițiști, dar și colaboratori.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ce probleme mi-a creat acest individ in perioada cand eram primar si după aceea.Si de cate ori l-am reclamat pentru infracțiuni de abuz in serviciu , infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, nu i/a facut nimeni nimic și l/au tinut magistrat pana la varsta de 7o ani!Poate acum il judeca Dumnezeu după faptele sale!!!Asa cum poate Dumnezeu ii judeca si pe cei care astazi sunt in functie si isi bat joc de cetateanul roman!!!

Comments are closed.