Un exemplu pentru primarii olteni: un edil englez care strânge gunoiul

0
206

Ionuț Neacșu, un fost asistent social de la DGASPC Argeș, care lucrează acum în Anglia, povestește ce a făcut primarul său, din Comitatul Buckinghamshire, după un concert.  Am putea  face și noi o comparație usturătoare între Zilele comunelor oltene, în urma cărora rămân tone de gunoaie  și  serbările publice organizate de edilii britanici.

Sub forma unei alegorii, dar cu puternic corespondent în realitate, Ionuț Neacșu a făcut o comparație între un edil din Anglia, mai precis din Aylesbury, comitatul Buckinghamshire, pe numele lui Tom Hunter-Watts și omologii săi români.  Imaginea ilustrează clar cum  șeful municipalității din Anglia care se afla printre cei prezenți la concert, s-a aplecat să adune gunoaiele aruncate de unul și de altul.

Asta  înseamnă un primar cu bun simț și care oferă oamenilor un exemplu în ceea ce privește curățenia.  Primarul Tom Hunter-Watts din Aylesbury militează pentru un oraș cât mai verde încurajând mersul pe bicicletă și sprijină persoanele cu nevoi speciale.

Nu este și cazul  primarilor de la noi. Am putea face lejer o comparație cu organizarea de la noi a zilelor de comune. Diferența ar fi una… ca de la cer la pământ!