Un bătrân de la Azilul Slatina, confirmat cu COVID, a murit

0
384

DSP Olt a raportat miercuri, 28 octombrie, trei noi decese în rândul oltenilor confirmați cu virusul SARS-COV2.

Astfel, un bătrân, de 82 de ani, din Scărișoara, rezident la Azilul Slatina a fost răpus de COVID. Acesta a fost confirmat pe 15 octombrie cu COVID. Ulterior, a fost operat pentru un neoplasm recto-sigmoidian, iar pe 27 octombrie a murit.

Focarul COVID de la Azilul de Bătrâni Slatina a izbucnit la mijlocul lunii octombrie, zeci de angajați și de beneficiari fiind confirmați cu virusul SARS-COV2. Este primul deces înregistrat în acest focar.

Tot miercuri a fost raportat și decesul unei femei, de 52 de ani, din Caracal. Olteanca a mers la o clinică privată din Caracal și a solicitat să fie testat pentru depistarea virusului SARS-COV2, iar pe 17 octombrie rezultatul său a venit pozitiv. O zi mai târziu, s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unde a murit pe 26 octombrie. Aceasta avea boală pulmonară obstructivă cronică și tensiune arterială.

Ultimul decese raportat este cel al asistentei, de 48 de ani, de la Spitalul Slatina. Slătinenca a fost internată pe 13 octombrie la Spitalul Slatina, fiind suspectă de COVID, o zi mai târziu fiind confirmată. Pe 17 octombrie, starea cadrului medical de sănătate s-a agravat, fiind transferată la Terapie Intensivă. DSP Olt a precizat că nu avea boli asociate, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, pneumonie și infecție COVID19.

De la izbucnirea epidemie de coronavirus, în Olt au murit 105 persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 28 octombrie, 80 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, numărul infectărilor ajungând la 3.325 în Olt.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către DSP Olt, la nivelul județului Olt, este de 0,83.