Un bărbat din Vultureşti a murit intoxicat în baie

0
587

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Vultureşti, a decedat în timp ce făcea baie. Decesul bărbatului a fost sesizat de soția acestuia, în vârstă de 41 de ani.
„La data de 09 decembrie 2020, o femeie, de 50 ani, din comuna Vulturești, județul Olt, a sesizat faptul că, soțul său, în vârstă de 41 de ani, a decedat în timp ce făcea baie în locuință. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au deplasat de îndată la locul producerii evenimentului. În urma primelor cercetări, polițiștii au observat faptul că în baie era instalat un boiler instant pe gaz, care prezenta un burlan de evacuare a gazelor improvizat și care era deconectat de la orificiul de evacuare al boilerului. Burlanul ar fi fost deconectat de către bărbat, întrucât flacăra boilerului era stinsă de vântul puternic. Cu ocazia examinării cadavrului, nu au fost constatate urme vizibile de violență”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente tragice, pompierii olteni reamintesc cititorilor noștri principalele măsuri de prevenire pe care cetățenii să le respecte:
– sistemele de încălzire vor fi verificate, cu personal specializat, periodic, una dintre verificări efectuându-se obligatori înainte de începerea sezonului rece;
– nu se vor folosi instalații sau sisteme de încălzire cu defecțiuni sau improvizații;
– nu se vor introduce în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul;
– nu se vor utiliza aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
– sobele cu acumulare de căldură nu se vor suprasolicita, mijloacele de încălzire nu vor fi lăsate nesupravegheate sau în grija copiilor;
– nu se vor depozita materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor;
– nu se vor utiliza coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor;
– sobele şi coşurile de fum nu se vor construi în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc.
Pentru mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos, recomandăm următoarele:
– montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat;
– verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos;
– folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare;
– suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror altor defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.
Atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător! Monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă!