Un alt slătinean, confirmat cu coronavirus. Este vecin cu familia micuțului de un an și două luni

0
617

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou caz confirmat cu coronavirus pentru județul Olt.

Este vorba despre un bărbat din Slatina, care locuiește în partea de jos a orașului. Acesta este vecin cu bunicii micuțului de un an și două luni, iar rezultatul testului a venit aseară.

Copilul, părinții și bunicii au fost confirmați cu coronavirus. Infectarea s-a produs după ce familia minorului a revenit din Anglia. Copilul a fost primul care a manifestat simptome.

Astfel, numărul infectărilor din județul a ajuns la 13.

Cel de al 12 caz confirmat este cel al unei femei ce a venit în județ din Norvegia. Deși a stat zece zile în autoizolare, aceasta a prezentat simptome, febră, cefalee și dureri în gât.

În prezent primește îngrijiri de specialitate la Spitalul Slatina.

Totodată, sunt pozitivi la COVID-19 un bărbat din Drăgănești, fost angajat al MAI, și o femeie din Sârbii-Măgura. Ambii au fost infectați după ce au primit îngrijiri medicale la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Capitală. Cei doi au primit tratament de specialitate la Spitalul Slatina.

Un bărbat de 47 de ani ce se afla în carantină la centrul din Corabia a fost confirmat cu temutul virus.

Primii trei olteni confirmați cu Covid-19 sunt bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, tânărul de 22 de ani, din Slatina, ambii fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Craiova, și gravida de 21 de ani, tot din Slatina, care a fost dusă la Maternitatea Bucur din Capitală.

Potrivit DSP Olt, patru olteni considerați vindecați au fost externați.