Trofeul”Cântecele Dunării” de la Ianca câștigat de slătineanca Andreea Denisa Popescu

0
183

Anul acesta Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular ,,Cântecele Dunării” de la Ianca a ajuns la cea de-a XXII-a ediție și s-a desfășurat în perioada 18-19 mai la căminele culturale din satele Potelu și Ianca.


Festivalul a fost deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani și a avut ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative.

Interpreți vocali și instrumentiști s-au întrecut pentru a obține premiile și recunoașterile juriului.

În cele două zile cei 12 concurenți au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist “Doina Oltului”, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru.

Juriul format din: Marian Șerban, directorul Centrului Cultural Ianca, Constantin Gagiu, rapsodul Nicu Dumitrică împreună cu președintele juriului, interpreta de muzică populară Gheorghița Nicole, au avut o misiune dificilă, dată fiind valoarea artistică a competitorilor.

Cu multă bucurie vreau să împărtășesc cu dumneavoastră cele două zile petrecute la Ianca, Olt, unde s-a desfășurat Festivalul de folclor ‘Cântecele Dunării’ și, împreună cu colegi dragi veniți din toată țara, am trăit momente emoționante. Țin să aduc mulțumiri organizatorilor pentru modul în care am fost primiți și grija față de fiecare dintre noi, domnului Marian Șerban, sufletul acestui eveniment, orchestrei Ansamblului ‘Doina Oltului’ dirijată cu măiestrie de domnul Cristian Dumitru, cel ce cu multă răbdare și profesionalism ne-a susținut pe fiecare în parte, domnilor Ilie și Narcis Pește, care ne-au asigurat o sonorizare de excepție, domnului Cristi Ivan, director artistic al CJCA Olt și domnului Viorel Pintea, cel ce păstorește cu profesionalism CJCA Olt. Mulțumiri aduc onoratului juriu, prezidat de distinsa doamnă a folclorului romanațean și realizator Tezaur Folcloric – TVR 1, emisiunea etalon a cântului popular, doamna Gheorghița Nicolae, și minunatului public iubitor de tradiții și folclor”, a declarat Denisa Popescu.

Câștigătorii festivalului de anul acesta au fost:

-Marele premiu și Trofeul Festivalului “Cântecele Dunării” : Andreea Denisa Popescu din Slatina.

-Locul I: Andrei Nicolae Chelba, din Prahova.
-Locul II: Iulian Răzvan Oprea din Teleorman.
-Locul III: Ionuț Ciprian Nicolae din Calafat.
-Premiul special al Consiliului Local: Andreea Joița din Craiova.


Evenimentul cultural a fost finanțat de Consiliul Județean de Cultură și Artă Olt, Consiliul Jidețean Olt, Primăria și Consiliul Local Ianca și au luat parte mai multe autorități printre care Marius Oprescu, prședinte al CJ Olt.

Marilena Vasile