Tribunalul Olt s-a pronunțat. Zeci de societăți, dizolvate

0
1744

Aproape 100 de firme oltene cărora le-a expirat sediul social au fost dizolvate în 2019  la cererea Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul  (ORCT) Olt. Reprezentanții ORCT Olt au înaintat în intervalul de referinţă aproape 140 de acțiuni de dizolvare Tribunalului Olt, judecătorii urmând a hotărî soarta acestor societăți. În urma sentinţelor date de magistrații Tribunalului Olt aproape 100 de firme au fost dizolvate.

Cele aproape 140 de cereri de dizolvare înaintate de către ORCT ar putea fi urmate de altele, deoarece  numărul firmelor din județul Olt care nu si-au rezolvat problema sediului social este mult mai mare. Potrivit legii, hotărârea tribunalului prin care s-a pronunțat dizolvarea se va înregistra în Registrul Comerțului, şi se va comunica de asemenea şi Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt. „Număr total cereri de dizolvare profesioniști cărora le-a expirat actul de sediu social care au fost înaintate Tribunalului Olt, în 2019 este de 137 din care 90 de profesioniști au fost dizolvați prin sentință a Tribunalului Olt”, a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt.

În anul 2018 au fost înaintate instanței de judecată 213 cereri de dizolvare, iar 181 de firme au fost dizolvate prin sentință judecătorească.

În anul 2017 au fost înaintate Tribunalului Olt 489 cereri de dizolvare, iar 463 de profesioniști au fost dizolvaţi prin sentinţă Tribunalului Olt. În anul 2016 au fost înaintate Tribunalului Olt 876 cereri de dizolvare profesionişti cărora le-a expirat actul de sediu social, dintre care 88 şi-au depus actul de sediu actualizat, iar 788 au fost dizolvaţi prin sentinţă a Tribunalului Olt.