Tribunalul Olt, preia dosarul SORINA

0
326

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis marţi, 2 iulie 2019, ca dosarul Sorinei (fetița de 8 ani din Baia de Aramă, județul Mehedinți, luată cu forța de polițiști și reprezentanții Protecției Copilului, din familia de asistenți maternali care o creștea, pentru a fi dată familiei din SUA spre adopţie) să fie mutat la Tribunalul Olt. Astfel, magistrații din Olt vor decide dacă fetița poate pleca în SUA, țara familiei sale adoptive.

Solicitarea de strămutare a dosarului a fost făcută de părinţii adoptivi ai micuţei, iar cererea a fost admisă. „S-a admis cererea de strămutare a cauzei privind emiterea ordonanţei preşdinţiale. Dosarul va fi strămutat la Tribunalul Olt. Totodată, s-a decis şi refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Ionel Grigorie, citat de Gazeta de Sud.

Emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, a fost solicitată de procurorul general Bogdan Licu. Solicitarea procurorului general a fost înregistrată iniţial de Tribunalul Mehedinţi. Această instanţă şi-a declinat competenţa către Judecătoria Baia de Aramă, instanţă care a dat ca termen data de 3 iulie. Ulterior, familia adoptivă din SUA (Săcărin) a solicitat strămutarea cauzei. Ei au cerut ca dosarul să se judece la o instanţă care se află la o distanţă mai mare de Craiova şi Baia de Aramă. Ei au susţinut că vor să evite să fie linşaţi, cererea fiind depusă la Curtea de Apel Craiova, unde a şi fost acceptată. Astfel, cauza urmează să fie judecată miercuri la Slatina, la Tribunalul Olt. Între timp, angajata de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) care s-a ocupat de acest caz de adopţie ajuns la Secția Specială, pentru a fi audiată, potrivit Antena 3. Întrebată de jurnaliști de ce a întocmit rapoartele pentru ca Sorina să meargă la familia Săcărin, deși fetița a refuzat, aceasta nu a oferit niciun răspuns.

Fetița de 8 ani a fost dată spre adopție unei familii româno-americane, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Craiova, luată în 23 aprilie. Micuţa locuia de 5 ani împreună cu familia Marianei Șărămăt.
În acest moment, fetița este la Craiova, unde familia de americani care a adoptat-o a închiriat un apartament.

Alexandra Nardin