Trei instituții de cultură din subordinea CJ vor fi comasate. Ce se va întâmpla cu angajații

0
453

Trei instituții de cultură aflate in subordinea Consiliului Județean (CJ) vor fi comasate începând cu 1 ianuarie 2019. Motivul este reducerea cheltuielilor de funcționare.

Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Centrul de Promovare a Culturii Tradiționale și Cultural și Ansamblul „Doina Oltului” vor funcționa din 2019 sub aceeași umbrelă. Consilierii județeni au aprobat joi un proiect de hotărâre cu privire la înfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt, care va reuni cele trei instituţii de cultură. Sediul noii instituţii de cultură va fi pe strada Lipscani, unde în prezent funcţionează Ansamblul Doina Oltului”. Deocamdată nu se știe cine va conduce această nouă instituție.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu a ținut să precizeze însă că această reorganizare nu va presupune disponibilizări de personal.
„Astăzi, în ședința Consiliului Județean, s-a aprobat comasarea celor trei instituții, Școala Populară de Arte, Centrul de Promovare a Culturii și Ansamblul «Doina Oltului» sub aceeași umbrelă, încercând să avem o mai mare suplețe a aparatului administrativ al celor trei instituții. Noua instituție va cuprinde trei secții. Nu vor fi concedieri. Ne-am gândit în primul rând la uun management mai eficient. Această decizie am luat-o pe baza unei analize pe care am făcut-o în ultimii doi ani și am constatat că este nevoie de această comasare a unităților. Nu am stabilit cine va conduce această instituție”, a precizat preşedintele CJ Olt.