Trei candidați, în cursa pentru postul de șef al IPJ Olt

0
831

 Trei candidați s-au înscris la concursul pentru postul de șef al IPJ Olt. Este vorba despre Ionuț Ilinca, ce este împuternicit adjunct, dar îndeplinește atribuțiile inspectorului șef al IPJ Olt, și de Adrian Mladin, șeful Serviciului Investigații Criminale, acesta fiind în perioada septembrie 2020-martie 2021 adjunct al IPJ Olt.

Totodată, un fost șef de la Poliția Vâlcea ar fi cel de al treilea candidat ce și-a depus dosarul pentru postul din fruntea IPJ Olt.

Inspectoratul General al Poliției Române a scos la concurs postul de șef al IPJ Olt, iar candidații și-au putut depune dosarele de recrutare până pe 8 iulie.

Concursul din 28 iulie va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din Bucureşti.

Rezultatele finale vor fi publicate în perioada 29 iulie -2 august 2022, în funcție de eventualele contestații.

Pentru a fi declarat admis, un candidat trebuie să obțină minimum 7,00.

La concursul din vara anului trecut pentru funcția de inspector șef al IPJ Olt, Mihai Mihalache a fost singurul candidat înscris, dar nu a obținut notă de trecere la interviul structurat pe subiecte profesionale. Acesta a obținut nota finală 5,62 la singura probă, iar pentru promovarea concursului ar fi avut nevoie de minimum 7.

Mihalache a fost mutat acum la șefia Poliției Slatina, unde are concurs pe post după ce a intrat în vizorul ANI. Inspectorii ANI l-au găsit pe Mihalache în stare de incompatibilitate administrativă, după ce ar fi semnat două dispoziții cu privire la soția sa, ce a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată.

În prezent, la șefia IPJ Olt este împuternicit comisarul șef Ionuț Ilinca, adjunct fiind Daniel Constantin.