Topana, ”lovită” de fenomenul depopulării

0
498

Conform ultimelor statistici realizate la nivelul județului Olt privind numărul de cetățeni, comuna Topana este situată la coada clasamentului, cu un total de 596 de locuitori. Această comună este alcătuită din satele Cândelești, Ciorâca, Cojgărei, Topana (reședința) și Ungureni, unde populație este predominată de vârstnici.

Principalii factori ai depopulării, conform primarului Gheorghe Barbu, sunt emigrarea către oraș sau chiar peste hotare, dar și distanța mare față de urbe.

Depopularea este legată de faptul că tineii pleacă către oraș, pentru locuri de muncă. La noi nu sunt locuri de muncă, în timp ce bătrânii rămân acasă. Comuna noastră este formată din cinci sate, iar în toate situația este similară. Tinerii se plâng de distanța mare față de oraș și lipsa locurilor de muncă. Toți vor la oraș, la țară se muncește foarte mult! Avem și cetățeni plecați în străinătate care nu s-au mai întors. Majoritatea s-au stabilit peste hotare. Și cei de la oraș vin doar să-și viziteze părinții, după moartea acestora vor încuia casele și pe la noi nu vor mai da.” a precizat edilul din Topana.