TMK-ARTROM Slatina, preluată total de un miliardar rus

0
1386

Societatea de intermediere IFB Finwest a notificat, recent, bursa de la Bucureşti că oferta de preluarea a producătorului de ţevi industriale TMK Slatina (ART), iniţiată de miliardarul rus Dimitri Pumpianski prin intermediul TMK Europe, a fost încheiată.

Astfel Dimitri Pumpianski a plătit 43 de milioane de lei, pentru 7,1 milioane de acţiuni, adică 84% din numărul de acţiuni care au făcut obiectul ofertei, respectiv 6,1% din capitalul social. Miliardarul rus a ajuns astfel la o deţinere de 98,8% din compania cu o capitalizare de 662 milioane de lei, adică peste pragul de 95% pe care legislaţia îl permite pentru iniţierea procedurilor de delistare.

La jumătatea lunii decembrie din 2019, TMK Slatina a anunţat că miliardarul rus Dimitri Pumpianski, cel care atunci avea o deţinere de 92,7%, vrea să cumpere restul de până la 100% de la investitorii de la bursă şi le plăteşte acestora 6 lei pe acţiune, un preţ în creştere cu 42% faţă de cel de tranzacţionare. Astfel, miliardarul rus pune la bătaie 51 milioane de lei, din care a plătit 43 milioane de lei.

Sursa: zf.ro