Taxele și impozitele locale din Caracal, majorate cu rata inflației în 2019

0
725

Taxele și impozitele locale din municipiul Caracal vor fi indexate cu rata inflației în 2019, respectiv cu 1,34%. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Local Caracal și are la bază prevederile articolului 491 din Legea numărul 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare.

Prezenta hotărârea intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019 și va fi luată în calcul la stabilirea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2019. Indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației vizează impozitul pe clădiri, pe terenuri și mijloace auto, precum taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, taxele speciale și alte taxe, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat pentru Gazeta Oltului că indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației este o obligație legală a autorității deliberative. Din 2019 vor fi indexate taxele și impozitele cu rata inflației, respectiv cu 1,34%. Este obligatoriu prin lege. Nu avem ce să facem. Asta este. Vrem nu vrem, trebuie. Asta spune legea, a precizat Stănescu.

Ilie Bîzoi