Țările pentru care se impune CARANTINA la întoarcerea în România

0
605

Guvernul României a actualizat lista țărilor „Galbene”, pentru care persoanele sunt obligate să intre în autoizolare/carantină pentru 14 zile.

Amintim că românii care se întorc din străinătate și stau până la 3 zile vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile.

„HOTĂRÂRE nr. 50 din 26.10.2020
privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (…)

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii”, se arată în documentul oficial.
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 50 din 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Andorra
Vatican
Cehia
Belgia
Polinezia Franceza
Guam
Olanda
Armenia
Luxemburg
Slovenia
Franța
Gibraltar
Elveția
Liechtenstein
Muntenegru
Argentina
Spania
Slovacia
Marea Britanie
Georgia
Malta
Bahamas
Costa Rica
Croația
Irlanda
Polonia
Bahrain
Macedonia de Nord
Portugalia
Puerto Rico