Sute de posturi vacante la DGASPC Olt. Instituția are nevoie de îngrijitori, infirmiere, asistenți sociali, psihologi, dar și instructori de educație

0
5837

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt se confruntă în prezent cu un deficit de personal, instituţia având nevoie, atât de personal cu studii medii, cât și de personal de specialitate cu studii superioare. În prezent, schema de personal a DGASPC Olt cuprinde aproape 1.360 de angajaţi.

Totuși, în prezent, DGASPC Olt se confruntă cu un deficit de personal. Pentru a fi respectate standardele de muncă în domeniul asistenței sociale instituția ar mai avea nevoie de aproximativ 240 de angajați. Potrivit conducerii instituției, în prezent, pentru a acoperi deficitul de personale este  nevoie atât de îngrijitori, infirmieri, instructor de educație, cât și de asistenți social, psihologi și kinetoterapeuți. Numărul posturilor vacante este de 239, atât pentru personalul cu studii medii (îngrijitor, infirmieră, instructor de educație etc), cât și pentru personalul de specialitate cu studii superioare (asistent social, psiholog, kinetoterapeut etc). În prezent în cadrul DGASPC Olt sunt 1.358 de angajați, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

În primele patru luni ale acestui an la nivelul DGASPC Olt nu a fost organizat niciun concurs. Pentru a putea face noi angajări, conducerea DGASPC Olt are nevoie de avizul Consiliului Judeţean.

Ilie Bîzoi