Sute de pensii, suspendate în Olt

0
1295

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a suspendat în primele nouă luni ale acestui plata pensiilor pentru sute de persoane din judeţ.  Măsura suspendării a fost luată din cauza faptului că respectivele persoane au optat pentru pensia din alt sistem sau altele nu s-au prezentat la verificările medicale la termenele fixate de comisiile de expertiză din cadrul CJP Olt.

De asemena, CJP Olt a luat decizia sistării pensiei, pentru cinci beneficiari de pensie de urmaș. „În primele nouă luni ale anului s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 516 olteni după cum urmează: în luna ianuarie au fost suspendate 152 de pensii, în februarie -44 de pensii suspendate, martie-49, aprilie- 47, mai-39, iunie-51, iulie-38, august-59 pensii suspendate . De asemenea, în luna septembrie s-a luat decizia suspendării pensiilor pentru 38 de olteni . Motivele au fost următoarele: urmașul a împlinit 26 de ani (patru cazuri), a optat pentru pensia MApN (un caz), a optat pentru pensie MAI (un caz), a optat pentru altă pensie de la CJP Olt (trei cazuri), și-a redobândit capacitatea de muncă (patru cazuri), neprezentarea la comisia medicală (șase cazuri), suspendare la cerere (două cazuri), urmaș cu venituri mai mari de 35% din câștigul salarial mediu brut pe economie (un caz) și pensie pe 6 luni (15 cazuri) ”, a precizat directorul executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache.

În anul 2017 CJP Olt a luat decizia suspendării pensiei pentru 618 olteni. Dintre aceştia, 165 nu s-au prezentat la comisia medicală pentru verificare, iar potrivit legislaţiei în astfel de cazuri pensia se suspendă, 180 au optat pentru pensie din alt sistem, iar 263 sunt beneficiari de pensii de urmaș.

Ilie Bîzoi