Susținerea agriculturii, prioritate pentru PSD

0
220

Toate țările lumii încep să-și facă provizii de alimente pe măsură ce criza COVID se agravează. Din această cauză, susținerea agriculturii este o prioritate strategică pentru PSD.
”Atât eu, cât şi colegii din Partidul Social Democrat, ne dorim să fim alături de dumneavoastră chiar şi în cele mai dificile situaţii. Efectele coronavirusului s-au resimţit şi în agricultură, pandemia demonstrând astfel că, România este vulnerabilă în faţa unei crize alimentare. Aşadar, TOŢI fermierii români au nevoie de susţinerea noastră pentru a deveni mai puternici în competiţia europeană. Au nevoie de subvenţii majorate şi trebuie să le asigurăm valorificarea produselor agricole româneşti prin includerea lor în comenzile de stat, astfel încât sa aibă venituri sigure şi să poată menţine locurile de muncă.

Totodată, schimbările climatice ne afectează din ce in ce mai mult, iar seceta prelungită este tot mai frecventă. Aşadar, agricultura eficientă nu se poate realiza fără apă, bazându-ne doar pe precipitații. De aceea, trebuie să prioritizăm gestionarea eficientă a apei prin asigurarea gratuită a acesteia până la plantă, în perioadă de secetă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrană și în anii următori.

Ar fi multe de adăugat, dar am să mă opresc, pentru moment, aici. În schimb, n-o să mă opresc niciodată din a lua decizii sau a susține proiecte care vin în sprijinul tuturor cetățenilor. Dragi fermieri români, aveţi susţinerea noastră!” a declarat Siminica Mirea.