Străini prinși muncind la negru

0
345

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt, în urma controlului efectuat la o societate comercială, au depistat doi străini din Serbia și Kosovo care desfășurau activități lucrative fără forme legale, cel din urmă aflându-se și în ședere ilegală. Totodată, a fost depistat un bărbat din Bosnia Herțegovina care avea dreptul de ședere pe teritoriul României expirat.

Reprezentanții societății comerciale au fost sancționați contravențional de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt cu amenzi în valoare de 40.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003.

„La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Olt, împreună cu inspectori ITM, au desfăşurat un control la o societate comercială, cu sediu și punct de lucru pe raza localității Slatina, în urma căruia au depistat trei străini în situații ilegale. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că doi dintre aceștia, un bărbat din Serbia, de 38 de ani și un tânăr de Kosovo, de 23 de ani, care desfășurau actvități lucrative fără forme legale, cel din urmă afându-se și în ședere ilegală.Totodată, în cadrul acțiunii a fost depistat și un bărbat de 60 de ani, din Bosnia Herțegovina, care avea dreptul de ședere pe teritoriul României expirat” , spun reprezentanții Biroului pentru Imigrări al județului Olt.

Cei doi bărbați depistați cu ședere ilegală au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, urmând să părăsească teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.