„Spaţiul Privat Virtual”, disponibil gratuit, 24 de ore din 24

0
303

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt vine în sprijinul contribuabililor care doresc să acceseze spaţiul privat virtual (SPV). Prin intermediul SPV dispare necesitatea deplasării la sediul ANAF sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal.

 AJFP Olt invită contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice să se înroleze în cadrul serviciului „Spaţiu Privat Virtual” pentru a putea beneficia de avantajele comunicării on –line cu administraţia fiscală. Spaţiul Privat Virtual oferă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie.

Declaraţiile fiscale, inclusiv Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice’’, se pot depune on-line prin intermediul SPV.

Pentru depunerea on-line a declaraţiei unice până la data de 16 iulie 2018, inclusiv, se acordă o reducere de 5 % din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2018. Beneficiază de o reducere suplimentară de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat şi contribuţiile aferente şi contribuabilii care achită integral, cu anticipaţie până la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 şi contribuţiile aferente CAS şi CASS, a precizat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.

Accesarea serviciului  „„Spaţiul privat virtual”    se  face de pe pagina principală a site-ului ANAF www.anaf.ro, la secţiunea ‘’Servicii Online-Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice Spaţiul Privat Virtual.’’

Instrucţiunile pentru înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice în Spaţiul Privat Virtual sunt publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro, accesând următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice/!ut/p/a1/hY9PC4JAFMQ_

Pentru orice problemă întâmpinată contribuabilii pot solicita sprijinul specialiştilor din cadrul AJFP Olt.

 

Ilie Bîzoi