Sorin GRINDEANU prezintă stadiul lucrărilor de pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești

0
4023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat marți stadiul lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, evidențiind progresele realizate și dedicarea echipei implicate în acest proiect.

Imagini la zi cu lucrările de pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Criova – Pitești din DEx12 , a subliniat ministrul Grindeanu într-o postare pe platforma TikTok.

Se circulă pe 71 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, Autostrada Ford

Drumul Expres 12, Craiova – Pitești, cunoscut și sub denumirea de Autostrada Ford, are o lungime totală de 121,25 km și a fost împărțit în patru loturi. Pe primul lucrează turcii de la Ozaltin, după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi, iar UMB a finalizat loturile 2 și 3 și are în execuție secțiunea 4.

Din vara anului 2022, se circulă pe aproape 40 de kilometri, pe lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Slatina.

Din decembrie 2023, a fost deschis circulației și tronsonul 3 ,de 31,7 km ai Drumului Expres, între Robănești (județul Dolj) și Colonești (județul Olt). Tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Drumul expres, cu o valoare totală de un miliard de euro, va oferi o conexiune rapidă de la Craiova la Constanța pe șosele de mare viteză.

Sursă: www.gandul.ro