Șoferii vor putea circula cu 120 km/h pe Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești

0
286

Viteza de circulație pe drumurile expres va fi ridicată de la 100 de km/h la 120 km/h, aici fiind inclus și Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești. Legea a fost adoptată miercuri, 13 aprilie, în Camera Deputaților, primul lot din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, adică centura ocolitoare a orașului Balș ce are 18 km, urmând a fi deschis circulației pe 21 aprilie.

„În Camera Deputaților a fost adoptată astăzi (miercuri, 13 aprilie n.r.) legea inițiată de mine, alături de colegul meu din USR, deputatul Ion Marian Lazăr, conform căreia viteza maximă de circulație pe drumurile expres din România va fi de 120 km/h, față de 100 km/h, în prezent. Adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18 km din DEx12 Craiova – Pitești, ce reprezintă varianta de ocolire a orașului Balș. Deși e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40 km Balș – Slatina până în Paște – deschiderea chiar și parțială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă”, a transmis Cătălin Drulă.

După deschiderea circulației rutiere pe Lotul 1 al Tronsonului II, accesul se va face astfel: pe relația Craiova – Pitești va fi din Drumul Național 65 – European 574, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, iar pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65 – E 574, spre localitatea Piatra-Olt.

Lotul 2 al Tronsonului II, care cuprinde și centura ocolitoare a municipiului Slatina, se va deschise în vara acestui an.

Două tronsoane ale Drumului Expres 12 Craiova – Pitești, respectiv 2 și 3, trec prin județul Olt. Tronsonul 2, Loturile I și II, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul 3 care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.