Slătinenii pot merge cu bicicleta în Bulgaria

0
316

Zeci de persoane vor merge cu bicicleta electrică într-un tur prin România și Bulgaria, în cadrul unui proiect transfrontalier. Inițiativa face parte din proiectul „Rețeaua de biciclete electrice”, finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria și  desfășurat în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018. Proiectul are ca obiectiv crearea unei rețele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria, cu scopul de a realiza o mobilitate îmbunătățită a transportului durabil.

Primăria Slatina, colaborator în cadrul acestui proiect, va beneficia de un număr de cinci biciclete electrice, dar și de o stație de încărcare. Slătinenii pasionați de ciclism sunt așteptați joi-13 iulie 2017, începând cu ora 9:00, pe esplanadă, când va avea loc plecarea bicicliștilor.

Aceștia vor călători cu bicicletele electrice pe traseul Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra-Olt – Balș – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin. Participanții nu sunt obligați să pedaleze pe toată durata traseului, organizatorii punând la dispoziție și autocare pentru a asigura transportul. Bicicletele electrice au o autonomie de maxim 70 de kilometri și viteza maximă de deplasare va fi setată la 25 de km/h pentru a limita accidentele.

Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina, la finalul proiectului bicicletele vor rămâne în cadrul primăriei și vor putea fi închiriate pentru deplasarea pe raza municipiului.