Slătinenii din partea de jos a orașului pot deveni proprietari cu acte în regulă

0
700

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre ce vizează slătinenii din partea de jos a orașului. Aceștia pot deveni proprietari ai terenurilor pe care și-au construit locuințe la prețuri accesibile. Astfel, cetățenii care locuiesc pe străzile Zăvoiului, Fdt. Zăvoiului și Fdt. Oltului vor putea să încheie contracte pentru utilități și să obțină acte de identitate.
Potrivit proiectelor de hotărâre, suprafețele gospodăriilor vor fi vândute cu prețul minim de vânzare al imobilelor, și anume 2 euro/m2. Procedura de achiziție presupune achitarea unui avans, reprezentând 15% din prețul total, diferența de 85% fiind plătită în rate, timp de 5 ani.
”Unul dintre proiectele cu un mare impact social pe care l-am propus încă din primul mandat în funcția de primar este armonizarea condițiilor locuirii în toate cartierele municipiului Slatina, o zonă cu probleme complexe fiind cea din partea de jos a orașului.
După o procedură extrem de laborioasă, cu multe etape de parcurs, din care amintesc numai identificarea terenurilor, efectuarea măsurătorilor, includerea în domeniul privat al municipiului, întocmirea documentelor cadastrale, evaluarea terenurilor, am reușit să aprobăm, în ultima ședința a Consiliului Local, vânzarea fără licitație publică prin exercitarea dreptului de preemțiune de către cetățenii care au edificat construcții cu destinația de locuințe, înainte de anul 2001, a terenurilor de pe străzile Zăvoiului, Fdt. Zăvoiului și Fdt. Oltului.
Aceasta este o reușită a administrației locale, dat fiind faptul că odată cu întocmirea actelor de proprietate asupra terenurilor, cetățenii care locuiesc pe aceste străzi vor putea să încheie contracte pentru utilități și, foarte important, să obțină acte de identitate, rezolvând astfel cele mai grele probleme cu care s-au confruntat de-a lungul anilor.” a declarat Emil Moș, primarul municipiului Slatina.