Slătineanul Andrei Firaru – campion naţional şi vicecampion european la tenis de câmp

0
1035

Revenim la juniorul slătinean în vârstă de 14 ani, Andrei Firaru, pentru că rezultatele lui în sportul alb vorbesc de la sine: campion naţional şi vicecampion european !!!

În luna lui februarie, Andrei s-a deplasat împreună cu lotul naţional categ. 14 ani în oraşul Leewaarden, din Olanda, pentru calificările la faza finală europeană. Echipa României a concurat alături de echipele: Rusia, Belarus, Serbia, Israel, Olanda, Turcia şi Estonia. Primul punct al României a fost adus chiar de Andrei, care a reuşit un meci foarte bun împotriva adversarului turc. S-a dovedit a fi punctul cel mai important al României, care a dus echipa în turul urmator. România a trecut şi de puternica echipă a Belarusului, însă a fost invinsă, în finală, de Rusia.

Totuşi, clasarea pe locul II la turneul din Olanda a calificat echipa României în faza finală europeană, care s-a desfăşurat în oraşul Veska, din Cehia . Aici, printre coloşii tenisului european,  Andrei a strălucit din nou şi, la fel ca la Leewaarden, a adus primul punct Romaniei, de data aceasta împotriva campioanei en-titre, echipa Croaţiei. După un meci istovitor, rezistenţa fizică şi talentul superior i-au permis lui Andrei să se impună în faţa adversarului său, în setul decisiv, cu 7-5. A urmat înfruntarea cu echipa Belgiei. De asemenea, juniorii români s-au dovedit superiori, ceea ce le-a permis să joace în finala campionatului european, împotriva Franţei. Deşi au fost învinşi, locul II la faza finală europeană ocupat de aceşti mari viitori campioni reprezintă cel mai bun rezultat din istoria tenisului de câmp românesc, la categoria 14 ani, masculin.

În luna aprilie, participând la un turneu de categoria I, în Portugalia, Andrei a reuşit să se claseze între primii 8, din 64 de participanţi. Imediat, a revenit în ţară direct la ultima Selecţie Naţională de 14 ani. Aici s-au înfruntat cei mai buni 8 juniori ai României, în sistem Round Robin (fiecare cu fiecare), cu 2 meciuri pe zi, doar finala fiind jucată într-o singura zi. Obositor, însă dorinţa lui Andrei  de a câştiga a fost imensă, reuşind de această dată să-l învingă, în două seturi, pe ocupantul locului 1 în clasamentul naţional, nimeni altul decât  actualul lider european, Alexandru Mihai Coman .

Aşadar, visul lui Andrei continuă şi, mai mult decât atât, începe să confirme cele mai optimiste aşteptări. Numai că, pe lângă talentul de care dispune, ambiţia, spiritul de sacrificiu în susţinerea unei cariere care, deja, se deschide frumos, Andrei Firaru mai are nevoie de multe altele ce ţin de suportul financiar. Se ştie că tenisul de câmp de înaltă performanţă este foarte costisitor, mai ales în primii ani ai carierei, până când încep să vină şi câştigurile. Pentru acest motiv, insistăm în a atrage atenţia că Andrei Firaru a ajuns într-un punct al carierei care necesită un solid suport financiar. Ca să participe la turnee internaţionale, Andrei are nevoie de sprijinul unor sponsori. Numai aşa visul lui poate să meargă mai departe.