SINDICALIȘTII SC ALRO SLATINA CER DEMISIA LUI DOBRA ȘI ANUNȚĂ PROTESTE

0
1450

Liderul Sindicatului Solidaritatea Alro, Ion Ioan, spune că uzina de aluminiu trebuie să le acorde angajaților cel de al 13-lea salariu, pentru că, în 2021, au fost raportate rezultate financiare pozitive.

Mai mult de atât, sindicalistul anunță proteste de amploare la poarta 1 și cere demisia directorului general, Gheorghe Dobra.

„Ținând cont de faptul că, anul trecut, Alro Slatina a raportat rezultate financiare pozitive, vă rugăm să acordați prima de până la un salariu, prevăzută de dispozițiile art. 41, alin 1 și 2 din CCM Alro, aplicabil. Compania a exterrnalizat aproximativ 800$/tona de Aluminiu Electrolitic. Respectiv aproximativ 170 milioane $, la productia de Aluminiu Electrolitic de anul trecut. Începând de vineri, 29.07.2022, ora 9:00, ZILNIC proteste de amploare la poată 1 Alro,  în fata Palatului Zmeilor. Azi salariați Akto care sunt în Șomaj tehnic nu au primit avansul, deși Directorul Resurse Umane, Durau Nicu și personalul Tesa  din cadrul R.U. care le-a înaintat Deciziile de Șomaj tehnic cu plata indemnizației de 75%, din salariul de baza,  i-a asigurat în fata mea ca vor lua Avans și Lichidare”, a spus liderul de sindicat de la Alro Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă, motivele pentru care angajații vor protesta sunt:

-Acordarea primei de până la un Salariu (Al-13-le Salariu), conform Art. 41 alin 1 și 2 din CCM, tuturor salariaților Alro, ACUM, ÎN PROCENT DE 100%.
-Interzicerea Externalizării profitului ALRO.
-Demisia lui Dobra, care a dus Alro la Faliment.
-Reluarea activității de Demolare Cuve, cu rotirea salariaților și plata a doua duminici.
-Creșteri salariale urgente în procent de 50%.

Prezenta obligatorie.