Sindicalist de la TMK-ARTROM, după discuțiile cu ministrul Muncii: „Sunt speranțe mari că situația va fi rezolvată”

0
461

O delegați de la TMK-ARTROM a avut vineri, 18 martie, o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru rezolvarea situației companiei, unde 2.400 de angajați nu și-au primit salariile, conturile societății fiind blocate din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei.

Liderul de sindicat, Cornel Ștefănescu, a precizat că au fost sesizate toate instituțiile statului, situația va fi rezolvată, însă este nevoie de timp.

„Acum am ieșit de la ministrul Muncii (n. red. – vineri, 18 martie, în jurul prânzului), am făcut parte dintr-o delegație formată din reprezentanți ai Sindicatului din Slatina și Sindicatul de la Reșița, cu cei doi președinți de filială de la Caraș-Severin și Olt. Ministrul ne-a promis că se ocupă de problemă în ședința de astăzi de Guvern, sunt speranțe mari ca situația va fi rezolvată, dar este nevoie de timp. S-au contactat toate organismele statului, inclusiv ministrul de Finanțe, Comitetul director de la societate și așteptăm rezultate. Ne-a promis că ne sună să ne spună soluția, adică deblocarea conturilor ca să putem face plățile. Nu compania a fost pe lista sancțiunilor, ci persoana respectivă, Dmitry Pumpyanskiy a fost trecut pe lista oligarhilor, el ca persoană fizică, nu compania este pe lista sancțiunilor. El a cedat acțiunile unui grup din Cipru, acum durează partea de documentare. Oamenii ar fi trebuit să primească pe 15 martie lichidările aferente muncii prestate în februarie, pe 30 martie ar trebui să luăm avansul pentru munca prestată în martie. Așteptăm rezultatul, după ședința de guvern de astăzi”, a spus sindicalistul Cornel Ștefănescu.