Siminica Mirea: ”Sunt șocată de ce se întâmplă în spitalele din țară”

1
219

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, se declară șocată de ceea se întâmplă în spitalele din România. Cazul pacientului care a așteptat patru zile pentru eliberarea unui loc la terapie intensivă reprezintă cea mai șocantă situație din țară, situație ce i-a ridicat parlamentarului multe semne de întrebare despre sistemul de sănatate din țară:
”Statul este obligat sa ne respecte dreptul la viață și implicit să asigure cetățenilor asistență medicală de calitate.
Nu vreau să sune dur, dar sunt șocată de ce se întâmplă în spitalele din țară. Și nu, nu este despre politică, este despre viața oamenilor, despre sănătatea fiecăruia dintre noi. În locul pacientului care a așteptat 4 zile să se elibereze un loc la terapie intensivă putea fi ORICARE dintre noi. Putea fi mama sau tatăl oricăruia dintre noi.
Aceste cazuri există, din păcate, tot mai des în România. Nu e vina medicilor! Este evident depun tot efortul pentru cetățeni, dar din păcate facem parte dintr-un sistem paralizat, iar eforturile medicilor nu generează rezultatele asteptate.
Am decis să mă implic și eu, așa cum pot. O fi mult, o fi puțin, am trimis o întrebare către minister. Știți ce mi-au răspuns? Că vor lua măsuri, așa cum se eschivează de fiecare dată. Propun să lăsăm politica și să nu mai dăm oamenilor praf în ochi. Nu sunt omul care să atace, dar mi se pare sfidător ca în situația în care ne aflăm să primesc un astfel de răspuns. Din recunoștință pentru medicii care stau în ture de 24 de ore și abia mai fac față. NU de alta, dar unii cedează pur și simplu.
Mesajul ăsta e un semnal de alarmă, e o revoltă față de dramele pe care le trăim cu toții. E o perioadă dificilă, respectăm, mare parte dintre noi, restricțiile. Dar nu ne luați șansa de a trăi. În România doar 1 din 10 pacienţi aflați în fază critică supravietuiesc, mortalitatea ajungând chiar şi la 95% la unele spitale din ţară.
Aveți grijă de dumneavoastră! E greu pentru toți, dar ne-au mai rămas doar speranța și credința.” a declarat Mirea.

1 COMENTARIU

  1. Ai ramas socata de pe vremea infractoarei Pintea, cand nu era nici pandemie. Ia lasa ciuma si treci la cratita, o sa-ti treaca ,,socul”

Comentariile sunt închise.