Siminica Mirea: ”Irigațiile redevin PRIORITATE NAȚIONALĂ”

0
85
Senatorul de Olt, Siminica Mirea, susține că agricultura și sistemul de irigații au fost dintotdeauna priorități importante ale Partidului Social Democrat. Astfel, la inițiativa social-democraților, se extinde consistent programul național de irigații după cum urmează: crește cu 70% numărul amenajărilor de irigații noi; crește finanțarea la 1,5 miliarde de euro; se prelungește termenul de implementare, până în 2027.
 ”De fiecare dată când noi, social-democrații, am deținut portofoliul agriculturii s-au realizat investiții consistente, asigurându-se astfel sprijinul maxim posibil pentru fermierii români, iar în acest sens dețineam o mare siguranță alimentară.
Tot la inițiativa noastră, irigațiile redevin PRIORITATE NAȚIONALĂ, după ce investițiile din acest palier au fost sistate. Am reușit totodată să convingem Coaliția de guvernare să solicite Comisiei Europene renegocierea PNRR pentru a include irigațiile în proiectele cu finanțare europeană.
În concluzie, la inițiativa Partidului Social Democrat, se extinde consistent programul național de irigații după cum urmează: crește cu 70% numărul amenajărilor de irigații noi; crește finanțarea la 1,5 miliarde de euro; se prelungește termenul de implementare, până în 2027.” a precizat Mirea.