Sens giratoriu la Găneasa

0
1217

De-a lungul anilor, am fost martori neputincioși la sute de accidente rutiere soldate cu morți și sute de răniți în stare gravă comise pe acest tronson de drum național, Pitești-Craiova (DN 65).

În sfârșit, o măsură necesară pentru traficul rutier. Separatoare la Găneasa și Optași Măgura și un sens giratoriu la Găneasa au fost puse în funcțiune.

Au fost necesare o intervenție aprigă a senatorului de Olt, Siminica Mirea, și de sprijinul personal al prefectului de Olt, Silviu Neacșu, la guvernanții de la București pentru efectuarea acestor schimbări. Noile amenajări rutiere au ca scop soluționarea traficului și reducerea spre zero a numărului de accidente în aceste zone.

La Pădurea Sarului și Optași-Măgura s-au amplasat separatoare pentru sensurile de mers, iar la Găneasa s-a realizat un sens giratoriu improvizat pe moment pentru fluidizarea traficului rutier.

Poate că cele două persoane mai sus menționate vor face ceva mai mult și pentru darea în funcțiune a centurii ocolitoare a Caracalului, finalizată de câteva luni deja, dar care este nefolosită din cauza unor impedimente ușor rezolvabile.