Senatorul Siminica Mirea vrea sprijinirea TUTUROR copiilor cu laptop-uri sau tablete

0
249

Pandemia de Coronavirus a pus în pericol și educația copiilor, fapt pentru care, senatorul de Olt, Siminica Mirea, propune conectarea TUTUROR şcolilor la internet şi totodată, sprijinirea TUTUROR copiilor cu laptop-uri sau tablete.
“În astfel de momente dificile, educaţia copiilor este prioritară. Aşadar, avem nevoie de soluţii care, pe termen lung, reașază pe temelii moderne sistemul de educaţie. Alături de colegii din Partidul Social Democrat, dorim să facem un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii! Cu atât mai mult, asistăm la o reîntoarcere grea de suportat din partea acestui virus şi, luând în considerare efectele acestuia asupra sistemului de învăţământ, avem nevoie de noi măsuri pentru a sprijini dezvoltarea educaţiei.

Aşadar, ţinând cont de situaţia actuală a şcolii online, ne propunem un nou plan de dezvoltare prin digitalizarea rapidă a resurselor educaţionale, conectarea TUTUROR şcolilor la internet şi totodată, sprijinirea TUTUROR copiilor cu laptop-uri sau tablete. În plus, TVR va asigura, pe un canal dedicat-TVR Educațional – acces gratuit la educație pentru toții copiii din România, iar simultan vor fi formate/dezvoltate competențe digitale pentru cadrele didactice. Vă spun toate acestea, ținând cont de toți factorii luați în discuție, pentru că am încredere în măsurile propuse în noul program şi cred că toate acestea vor conduce spre o etapă de dezvoltare a sistemului educaţional privind şcoala online, chiar şi în situţia dificilă în care ne aflăm.” a declarat Siminica.