Senatorul Liviu Voiculescu: ”Statul plătește cheltuielile românilor pentru învățământul timpuriu al copiilor!”

0
626

Angajatorii vor putea să ofere o sumă maximă de 1.500 lei pe lună salariaţilor, pentru acoperirea costurilor cu unităţile de educaţie timpurie în care sunt înscrişi unul sau mai mulţi copii. Sumele oferite vor putea fi deduse de către firme din impozitul pe profit.
Prin Legea nr. 239/2020 care a modificat Codul Fiscal, au fost introduse unele facilităţi fiscale pentru angajatorii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie, dar şi pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic, învățământului dual preuniversitar și universitar.
Pe marginea acestui subiect, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a făcut câteva precizări pe pagina sa de socializare după cum urmează:
”Statul plătește cheltuielile românilor pentru învățământul timpuriu al copiilor!
Angajații pot solicita angajatorilor achitarea cheltuielilor (taxelor) suportate pentru întreținerea copiilor în creșe, cămine și grădinițe.
Angajatorii pot suporta cheltuieli de până la 1500 de lei pe lună/copil, fără riscul unor cheltuieli suplimentare ale firmelor pe care le administrează, sumele alocate fiind deduse fiscal din impozitul pe profit.
Măsura este aplicabilă atât pentru copiii din învățământul timpuriu de stat cât și pentru copiii înscriși în creșe, cămine și grădinițe private, condiția fiind ca unitățile respective să fie autorizate de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.” a declarat parlamentarul.