Senator Siminica Mirea: ”Diferența dintre exporturi și importuri, este mai mare cu 1,1 mld. euro, în 2020, față de 2019”

0
113

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, susține că Românie riscă să piardă suma de 30 de miliarde de euro, din cauza politizării, cât și a lipsei de consultare cu partidele de opoziție, cu partenerii sociali și autoritățile locale, ceea ce duce la respingerea proiectelor trimise la Parlamentul European. Un alt aspect bine punctat de senator este faptul că diferența dintre exporturi și importuri, este mai mare cu 1,1 mld. euro, în 2020, față de 2019, în contextul pandemiei:
”Lipsa eficienței și nepăsarea pot provoca efecte cu impact extrem de negativ asupra relansării economiei, fapt demonstrat de balanța comercială, care, înregistrează un deficit de 18,4 miliarde de euro. De altfel, diferența dintre exporturi și importuri, este mai mare cu 1,1 mld. euro, în 2020, față de 2019, în contextul pandemiei..
În plus de asta, riscăm pierderea sumei de peste 30 de miliarde de euro, și asta datorită atât politizării, cât și datorită lipsei de consultare cu partidele de opoziție, cu partenerii sociali și autoritățile locale, făcând astfel ca orice proiect trimis la Parlamentul European, să fie respins.
Inițiativele noastre, ale social-democraților, sunt despre și pentru oameni.
Așadar, în urma cu puțin timp, au avut loc discuții cu partenerii europeni, în soluționarea problemei, astfel încât România să beneficieze de aceste fonduri atât de necesare, care pot avea impact major asupra tuturor românilor și a nivelului de trai.
Propunem un plan de redresare susținut de corectitudine și transparență, unde, fondurile cheltuite să formeze o cu adevărat o rezoluție modernă în vederea dezvoltării României.” a declarat parlamentarul.