Șeful SGA Olt: „A apărut o problemă la o vană din barajul Drăghiceni”

0
921

Reprezentanții mai multor instituții din județ au mers, în această dimineață, la Drăghiceni, unde fauna este grav afectată, după ce a fost golită apa din barajul de la Drăghiceni.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Adi Barbu, a precizat că s-a produs această golire pentru a fi reparată o vană la barajul de la Drăghiceni. Reparația trebuie făcută pentru că autorizația de funcționare a expirat în martie.

„Suntem deja aici, la Drăghiceni. Noi avem problemele noastre. Este vorba despre barajul Drăghiceni, principalul lui rol este de a apăra de viituri orașul Caracal. A apărut o problemă la o vană, care a avut autorizație de funcționare până în martie 2020. Ca să prelungim autorizația, una dintre probleme este această vană care trebuie reparată. După ce se repară vana, lucrurile vor reveni la normal. După golire, ajungem la vană, dar totul durează între două săptămâni și două luni. Barajul are rol de atenuare de viituri, nu este pentru altceva”, a spus Adi Barbu.

Viceprimarul din Drăghiceni, Ovidiu Filip, a precizat că o situație similară a mai fost în 2014, când barajul a fost secat pentru o evaluare.

„Cred că au ceva de reparat, din această cauză s-a întâmplat acest lucru. S-a mai întâmplat prin 2014 când au venit niște specialiști să vadă baza barajului, dacă necesită reparații. Și cel din Caracal a intrat în reabilitare și am înțeles că ar fi niște proiecte pentru reabilitare. În 2014 l-au secat să vadă dacă are la bază probleme. Mă gâdesc că și acum se întâlmplă la fel”, a spus viceprimarul din Drăghiceni.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că va evalua situația la fața locului, urmând să precizeze ulterior ce soluții au fost găsite.