ȘEF NOU LA JANDARMERIA OLT

0
1535

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Olt are un nou comandant în persoana colonelului Marin Boată, după ce inspectorul șef al Jandarmeriei Olt, colonelul Dorel Drejoi, a ieșit la pensie.

Festivitatea de predare-primire a comenzii unității, ca urmare a trecerii în rezervă la termen, cu drept de pensie, a inspectorului șef, colonel Tudor Dorel Drejoi, a avut loc vineri, 23 aprilie 2021.

Fostul comandant a avut o carieră militară de 32 de ani, din care 18 ani în funcții de conducere, 10 dintre ei fiind în funcția de inspector șef al IJJ Olt.

„Și-a început cariera militară într-un mediu al disciplinei, al valorilor și normelor militare, când a ales să urmeze Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» București. A parcurs succesiv toate treptele ierarhiei militare, conferind atingerea celei mai înalte la nivel de inspectorat județean – cea de inspector șef. După o carieră de 32 de ani în serviciul semenilor și ultimii zece ani de conducere la un inspectorat, cu o responsabilitate majoră, asumată și dusă până la capăt cu devotament, curaj și credință, purtând cu mândrie, zi de zi, haina militară, astăzi, inspectorul șef al Jandarmeriei Olt, trece în rezervă, cu drept la pensie”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

Dedicat profesiei alese, riguros în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, fostul comandant al IJJ Olt lasă în urma sa un exemplu demn de urmat pentru următorul inspector șef al inspectoratului, precum și câteva cuvinte de apreciere pentru colegi, colaboratori și conducătorii instituțiilor locale.

„Mulțumesc.Colegilor mei pentru dăruirea și munca depusă în acești ani. A fost o experiență extraordinară, am fost înconjurat de oameni dedicați profesiei, cărora le doresc succes în continuarea proiectelor începute împreună, pentru că au înțeles că mi-am dorit obținerea de performanțe și pentru asta apreciez efortul fiecăruia. A fost o onoare să vă fiu coleg și comandant. Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Slatina și Consiliului Local al Municipiului Slatina, pentru colaborarea desăvârșită în gestionarea tuturor situațiilor întâmpinate. Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, tuturor instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor și asigurarea unui climat de ordine și siguranță la nivelul județului Olt, precum și pentru colaborarea de excepție bazată pe profesionalism și respect reciproc. Presei oltene pentru excelenta colaborare, având convingerea că instituția va beneficia și pe viitor de susținerea, profesionalismul și transparența dumneavoastră!”, a declarat colonelul Dorel Drejoi.

Atribuțiile funcționale de inspector șef vor fi exercitate de colonel Marin Boată, prim-adjunct al inspectorului șef, ofițer cu experiență de peste 30 de ani în structurile Jandarmeriei Române.