Ședință de lucru privind stadiul lucrărilor de investiții, la CAO

0
393

Compania de Apă Olt a găzduit vineri, 5 august, o ședință de lucru, privind stadiul lucrărilor de investiții din cele 25 de localități din județ.

La ședința de lucru de la sediul Companiei de Apă Olt, au participat reprezentanți ai Autorității de Management din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai Direcției Regionale de Infrastructură Craiova, ai firmelor de construcții care se ocupă de execuția lucrărilor de investiții și ai firmei de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor.

Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt și colegii din cadrul Unității de Implementare a Proiectelor au prezentat stadiul lucrărilor de investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, dar și problemele care au apărut, pe parcursul desfășurării lucrărilor, în cele 25 de localități.

Reprezentanții Autorității de Management au solicitat antreprenorilor să prezinte motivele care au stat la baza problemelor pe care le-au întâmpinat în execuția lucrărilor.
Acolo unde graficul de execuție nu a fost respectat, constructorii au obligația să prezinte un plan de măsuri pentru recuperarea întârzierilor.

În zonele unde s-au produs avarii frecvente pe rețelele de alimentare cu apă și a fost necesară sistarea alimentării cu apă a unor cartiere sau chiar comune sau orașe întregi, li s-a cerut antreprenorilor o atenție mai mare în executarea lucrărilor.

„Facem prezicerea că lucrările de reparații, în caz de avarii, sunt executate de către constructori, iar dacă este nevoie de intervenția echipelor de la Compania de Apă Olt, antreprenorilor li se facturează manopera”, a transmis CAO.

Un alt subiect important a fost și implementarea de către autoritățile locale a OUG 109/13.07.2022, privind măsurile pentru proiectele de infrastructura de apă și apă uzată finanțate din fonduri europene.

Astfel, în localitățile unde se execută simultan și lucrări în cadrul proiectului implementat de Compania de Apă Olt, dar și investiții ale autorităților locale ( asfaltări, amenajarea de piste pentru biciclete sau spații verzi), autoritățile locale au obligația să coreleze graficul de lucrări.

Peste 160.000 de locuitori din 25 de localități din județul Olt vor beneficia de investițiile pe care Compania de Apă Olt le face în cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană, implementate în județul Olt, în valoare de 241.491.807 euro.