Sedii de instituții publice, reabilitate termic de Consiliul Județean Olt

0
242

Sediile unor instituții publice din Slatina vor fi reabilitate termic cu fonduri europene.

Consilierii județeni au aprobat, joi, trei proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea termică a unor clădiri-instituții publice aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Olt. Mai exact este vorba despre sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Centrului Militar Județean Olt și Inspectoratului de Protecție Civilă Olt.

„Urmează să depunem aceste proiecte după ce au fost aprobate la nivel de indicatori. Ele vor fi depuse pentru obţinerea de finanţare pe SUERD-Strategia Dunării. Cele trei investiţii înseamnă aproximativ patru milioane de lei, dintre care doi la sută este parte de cofinanţare a Consiliului Judeţean Olt”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Valoarea investiției la Inspectoratul de Protecţie Civilă Olt este de 589.446 lei, la Centrul Militar este de 1.332.536 de lei, iar la DGASPC este de 2.145.266 lei.

Șeful administrației județene a adăugat că acestea nu sunt singurele contracte de finanțare semnate de Consiliul Județean pentru reabilitarea termică a unor sedii de instituții din subordine.

„Mai sunt proiecte depuse pentru creşterea eficienţei energetică. Cel al Spitalului Judeţean, pe care l-am aprobat, în urmă cu două luni, tot într-o şedinţă de Consiliu Judeţean, este depus deja. Am avut anumite clarificări pe care le-am depus şi aşteptăm foarte curând confirmarea eligibilităţii acelui proiect. Am semnat contractul pentru fosta «Casă Bărbulescu», dar şi pentru Biblioteca Judeţeană. Sunt două proiecte, urmează să se semneze şi pentru celelalte. Avem semnale că vom obţine finanţare, înţeleg că sunt bani, iar noi suntem într-o fază destul de avansată”, a conchis Oprescu.

Ilie Bîzoi