Se schimbă vremea! Anunț făcut de meteorologi. Când va ninge din nou

0
732

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit la Digi24 despre cum va evolua vremea în luna decembrie și la ce să ne așteptăm de la această iarnă.

Meteorologii spun că este posibil să avem parte de o iarnă grea, cu fenomene intense începând din luna ianuarie.

Vorbind despre iarna care, din punct de vedere calendaristic a început sâmbătă, pe 1 decembrie, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, spune că „se vorbeşte, în lumea climatologilor, despre posibilitatea ca şi această iarnă să fie mai grea, cu fenomene cele mai intense în a doua parte a ei, de la jumătatea lui ianuarie”.

S-a întâmplat acest lucru şi iernile trecute, precizează reprezentantul ANM, citat de Digi 24.

Şeful ANM a spus că săptămâna viitoare, începând de marţi, există posibilitatea revenirii ninsorilor.

„Se vorbeşte despre posibilitatea ca şi această iarnă să fie mai grea, cu fenomene cele mai intense în a doua parte a ei, de la jumătatea lui ianuarie. Chiar dacă ne gândim cu o strângere de inimă la episoadele de ger, ninsori abundente la noi în ţară, aceasta e iarna şi ar fi bine ca aceste episoade să apară în lunile de iarnă. Cu cât ne bucurăm că iarna începe mai târziu, cu atât există posibilitatea ca ea să se prelungească în primăvară pentru că natura îşi caută echilibrul.E foarte important să urmărim la scară europeană ceea ce se întâmplă. La noi, în zona ţării noastre, în estul Europei e această presiune ridicată asociată cu temperaturi foarte scăzute, în timp ce în vest e presiune scăzută, furtuni care vin din Atlantic. Aceste furtuni foarte persistente aduc aer oceanic, o masă bogată mult în vapori de apă şi cu temperaturi mai ridicate şi care influenţează vremea din Europa de Vest. Semnalul dinspre acolo este. Săptămâna viitoare aşteptăm ca acele furtuni venite dinspre ocean să ajungă la limita lor estică înspre ţara noastră şi atunci să asistăm la aceste modificări în regimul termic”, spune Florinela Georgescu.

Aceasta precizează că s-ar putea ca ninsorile să apară dincolo de ziua de marţi.

Sursa: capital.ro