Scandal la Gostavățu. Primarul, în război cu fostul viceprimar și cu oameni de afaceri locali

0
1856

Primarul comunei Gostavățu, Popescu Marius Ștefan, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt miercuri, într-un dosar deschis încă din iulie 2018. Dosarul privește luarea de mită, falsificarea de chitanțe, șantaj, anulare de procese verbale.

Printre cei șapte denunțători, se numără oameni de afaceri locali, dar și fostul viceprimar Ion Vasile, care nu mai este în funcție din noiembrie anul trecut. ”Am preferat să plec decât să mă murdăresc acolo cu el”, declară acesta.

Oamenii de afaceri spun că primarul le cerea șpagă, iar dacă nu conformau, primeau amenzi în mod constant. Îl mai acuză pe edil și de falsificarea unor chitanțe, de faptul că i-a șantajat și că le ascunde anumite lucruri.

În urma audierilor, primarul a fot pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.289 alin. (1) C. pen. rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 C. pen., în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii(procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale,  emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) (117 acte materiale)”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Primarul comunei Gostavățu (OLT), audiat

Primarul comunei Gostavățu, audiat pentru luare de mită, șantaj și fals în acte.

Publiée par Presă pe tocuri sur Mercredi 29 mai 2019